Spennende fremtidsmuligheter med Hovinbyen

Oslo har vært gjennom en enorm utvikling de siste 20 årene - og veksten og fortettingen fortsetter med uforminsket styrke. I Hovinbyen finner vi området som vil bli helt avgjørende om Oslo skal klare å utvikle seg på en god måte. 

Denne bydelen blir byens desidert største vekstområde – og Hovinbyen vil i løpet av de neste tiårene gå gjennom en enorm transformasjon.

Det vil si, arbeidene er allerede godt i gang. Boligbyggingen og utviklingen har pågått i lang tid i Lørenområdet – det samme har omleggingen av viktig infrastruktur i Økernområdet. Dermed er det allerede gjort flere grep som er med på å legge til rette for den enorme utviklingen som skal skje i området.

Totalt planlegges det å bygge rundt 40.000 nye boliger i Hovinbyen, som avgrenses med Bjerke i nord til Bryn i sør, og Løren i vest til Breivoll i øst. Dette vil si at det vil bo minst 120.000 mennesker i området når utbyggingen er fullført – en utbygging som har et perspektiv på 30-50 år. Hovinbyen vil dermed havne langt opp på listen over landets største byer – og blir virkelig et nytt sentrum i hovedstaden.

Ved siden av en massiv boligutbygging, finnes det allerede storstilte planer for utbygging av næringsbygg og handelsområder – ikke minst på Økern. Her planlegger blant annet Steen & Strøm et svært kjøpesenter samt badeland, kino, boliger, kultur- og kontorlokaler. Like i nærheten er også Oslo Pensjonsforsikring i ferd med å realisere Økern Portal, med sine 78.000 kvadratmeter kontor- og handelslokaler.

I tillegg er blant annet også OBOS i full gang med planleggingen av Ulven-utbyggingen – hvor det alene kan etableres så mye som 3.000 boliger og 200.000 kvadratmeter næringsarealer.

Om Oslo skal klare å ta unna den kraftige befolkningsveksten og samtidig klare å utvikle byen på en bærekraftig og god måte, er en vellykket utvikling av Hovinbyen helt nødvendig. Her må man klare å sikre en god balanse og miks av bolig, næring og andre tjenesteytende tilbud – som vil skape liv og røre både på dag- og kveldstid.

En god miks av bolig og næring vil også bidra til en god identitetsbygging av området. I tillegg blir det særdeles viktig å sørge for gode infrastrukturløsninger. Det finnes i dag gode kollektive kommunikasjonsmuligheter i området – noe som også er helt nødvendig med den enorme utviklingen som har skjedd og som skal skje i området. Dette tilbudet må naturligvis stadig videreutvikles i takt med utbyggingen av området.

Hovinbyen vil bli det største utviklingsområdet i Oslo i flere tiår fremover, noe som selvsagt vil gi byggenæringen mange både spennende og utfordrende oppgaver.