Ø.M. Fjeld-prosjekt skaper optimisme på Kongsvinger

Byggeaktiviteten har vært laber i Kongsvinger de siste ti årene, men Dr Juells Park ser ut til å bli starten på en ny vekstperiode i festningsbyen ved Glomma-kneet.

– Vi traff svært godt med dette boligprosjektet, både med hensyn til priser, boligtyper og markedsføring. Kongsvingerregionen har ikke opplevd samme vekst som de øvrige Gardermoen-nære distriktene, og derfor har det vært ekstra gledelig å se boligmarkedet ta imot Dr Juells Park med åpne armer. Forhåpentlig har dette prosjektet bidratt til ny optimisme og mer aktivitetet i Kongsvinger i årene som kommer, sier administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge i Ø.M. Fjeld i en pressemelding.

Han forteller at de for lengst har startet arbeidet med å utvikle flere Kongsvinger-prosjekter i nært samarbeid med søsterselskapet Ø.M. Fjeld Utvikling.

For det er ikke tvil om at boligkjøperne har savnet denne typen boliger i Kongsvinger sentrum. Allerede første salgsdagen ble 22 av de 50 leilighetene solgt, og den siste ledige leiligheten gikk unna mange måneder før ferdigstillelsen tidligere i sommer.

– Beboerne har brukt sommeren til å komme seg i orden, og vi har fått utallige tilbakemeldinger på at de er fornøyde. Leilighetene holder en god standard, og vi har hele tiden lagt vekt på kvalitetene som sikrer beboerne en praktisk og enkel hverdag. Med parkering i kjelleren, heiser og korte avstander til det meste, ser vi at denne typen boliger er perfekt for den som ikke ønsker å bruke tiden sin på vedlikehold, plenklipping og snømåking, sier prosjektleder Aslak Moe.

Dr Juells Park har vært et samarbeidsprosjekt mellom entreprenør Ø.M. Fjeld og Citycon (50/50). Arbeidene tok til høsten 2015, og overleveringen har pågått gjennom sommeren. De fire blokkene er ført opp på en nokså kompakt tomt ved elvebredden langs Glomma. Kjelleren er konstruert for å tåle en eventuell flom, og råbygget er prefabrikkert med hulldekker som etasjeskillere. Ytterveggene er forblendet med lys tegl, mens de prefabrikkerte balkonggulvene er innrammet av aluminium og klart glass.

– Den største utfordringen underveis har utvilsomt vært adkomstforholdene mellom et etablert boligområde og en trafikkert vei, men byggeledelsen har håndtert prosjektet uten uhell eller forsinkelser av betydning. Et hundretalls personer har vært involvert i byggearbeidene, og vi har underveis også samarbeidet med teamet som har satt opp kjøpesenteret Kongssenteret Vest på nabotomten, forklarer Moe.