Byggenæringen tungt til stede på Arendalsuka

Mandag gikk startskuddet for Arendalsuka 2017 - arrangementet som samler store deler av den norske makteliten - og som er blitt møteplassen som på mange måter setter agendaen for høstens videre arbeid innen både politikken og organisasjonslivet.

Arendalsuka har virkelig bygd seg opp til å bli en av de aller viktigste møteplassene i norsk samfunnsliv. Her samles ledende politikere, organisasjoner, private næringslivsledere, en rekke store og mindre selskaper samt lobbyister, ulike pr-selskaper – og ikke minst media, i sørlandsbyen hvert år når sommeren begynner å komme på hell. Arrangementet ble startet opp i 2012, etter inspirasjon fra svenske Almedalsuken.

Siden den tid har viktigheten rundt det norske arrangementet vokst eventyrlig, og denne uken skal det arrangeres mange hundre møter i byen og flere hundre stands er satt opp i sentrumsbildet. Dette er blitt stedet de som mener de har en betydning i det norske samfunnet nærmest må være for å treffe sine kontakter og bygge opp og fremme sine saker for både politikerne, organisasjonene og pressen. Det er i år ventet rekorddeltakelse på arrangementet – ikke minst som følge av det forestående stortingsvalget. Arrangøren bak Arendalsuka har dermed gjort en meget god jobb med på kort tid å bygge dette opp til en ny nasjonal møteplass med virkelig tyngde.

Den politiske festivalen, som i bunn og grunn Arendalsuka er, er også en god mulighet for byggenæringen å vise seg frem – det er rett og slett helt nødvendig at næringen og dens aktører er tungt til stede på arrangementet. Selv om vi kanskje kunne håpet på enda større tilstedeværelse fra byggenæringen, som tross alt er en av de aller største og mest betydningsfulle næringer i landet både når det gjelder verdiskapining og sysselsetting, er det mange aktører fra næringen til stede på Arendalsuka 2017. Store deler av verdikjeden er representert på ulike måter og flere organisasjoner og virksomheter inviterer til egne arrangementer og er sterkt delaktige i andre sammenkomster.

Mange av disse samtalene vil også være med på å sette agendaen under Arendalsuka – og vil bli viktige oppstartsmøter for hvordan næringens organisasjoner skal jobbe fremover. Samlingene som arrangeres er også med på å gjøre media og politikere som ikke kjenner næringen fra tidligere oppmerksomme på hvordan byggenæringen arbeider, ønsker å arbeide og ikke minst hvilke rammebetingelser man skal jobbe frem mot. Dermed vil byggenæringen i år definitivt sette sitt preg på samlingen i Arendal – noe som også kan danne grunnlag for enda tyngre tilstedeværelse neste år. Skal vi få gjennomslag for næringens viktigste saker, er Arendalsuka en viktig arena for å bygge kontakter og påvirke de riktige folkene.