Illustrasjonsfoto: Arve Brekkhus

Boligprodusentene lanserer ny boligstatistikk på fylkesnivå

Boligprodusentenes Forening videreutvikler Boligbarometeret og lanserer i dag en indeksbasert statistikk for salg og igangsetting av nye boliger på fylkesnivå. Denne statistikken vil bli oppdatert på kvartalsbasis.

Boligbarometeret er bransjestatistikk som viser salg- og igangsetting av nye boliger i Norge. Statistikken utgis av Boligprodusentenes Forening og Prognosesenteret og blir publisert månedlig.

Hver måned innhentes det tall fra i underkant av 1 000 bedrifter over hele landet. De har hentet inn data på månedsbasis siden 2010, mens vi har kvartals-tall fra 1999. Boligbyggingen fordeles på eneboliger, småhus og leiligheter.

På grunn av etterspørsel etter flere tall på på fylkesnivå lanserer de nå en indeksbasert statistikk som viser salg- og igangsetting de siste 12 måneder på kvartalsbasis. 4. kvartal 2010 = indeks 100.

I tillegg viser man en indeks for igangsetting pr. fylke pr kvartal i forhold til et beregnet boligbehov. Prognosesenteret har beregnet et boligbehov på fylkesnivå med følgende forutsetninger:

  • MMMM alternativet til SSB er lagt til grunn for befolkningsframskrivingene
  • Igangsettingen er en gjennomsnittlig årlig igangsetting i perioden 2016-2025
  • Det er lagt inn et årlig sanering på 5 000 boliger som er fordelt på kommunenes prosentvise andel av den totale boligmassen

Last ned fylkesrapporten