Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

BNL presenterer flerkulturell rapport

BNL inviterer til rapportlanseringsseminar mandag 18 september kl. 13-15. Rapporten har undersøkt kultur og holdninger i en flerkulturell byggenæring.

Selv om arbeidsinnvandring og internasjonalisering av norsk arbeidsmarked åpenbart er et viktig tema for HMS og produktivitet, har det i liten grad blitt gjennomført prosjekter i byggenæringen som har kultur og holdninger som hovedfokus.

- Rapporten gir oss ny og nødvendig kunnskap om dette, sier Iwona Kilanowska rådgiver i BNL og prosjektleder.

Forskningsprosjektet Flerkulturelle arbeidsplasser i byggenæringen – utfordringer og muligheter ble finansiert av NHOs arbeidsmiljøfond og er gjennomført av forskerne fra SINTEF Teknologi og Samfunn samt IdetHandling, under BNLs prosjektledelse.

Prosjektet har sett på hvordan internasjonalisering har påvirket arbeidsmiljø og sikkerhet i byggenæringen, og kartlagt både utfordringer ved flerkulturelle arbeidsplasser, samt eksisterende mulige gevinstene som ligger i å ha et flerkulturelt arbeidsmiljø.

- I tillegg er eksempler på gode metoder og positive erfaringer når det gjelder å ivareta sikkerheten og samarbeidet ved flerkulturelle arbeidsplasser innhentet, samt identifisert områder der det er behov for å utvikle nye metoder og verktøy, forteller Kilanowska videre.

Prosjektets sluttrapport blir presentert av forfatterne og kommentert av inviterte gjester. Mer detaljert program kommer senere. Møte vil finne sted i Næringslivets hus på Majorstuen.

Her kan du melde deg på seminaret