Illustrasjon: HUS Arkitekter

Veidekke og Kjeldsberg bygger Lysgården i Trondheim

Veidekke Eiendom AS og R. Kjeldsberg AS har besluttet å begynne bygging av 12.000 kvadratmeter store Lysgården på Sluppen i Trondheim.

Det skriver Veidekke i en børsmelding fredag.

70 prosent av bygget er allerede utleid, og skal blant annet samle Veidekkes virksomhet i Trondheim, heter det i meldingen.

Veidekke har lenge hatt et ønske om å kunne samle den totale virksomheten i et nytt regionskontor med både entreprenør-, eiendoms- og industrivirksomheten i regionen, skriver de i børsmeldingen. I tillegg til Veidekke er bygget blant annet forhåndsutleid til Sweco. Bygget skal stå ferdig i mai 2019.

Bygget skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM Excellent, og vil ha et energiforbruk på rundt 40 kilowattimer per kvadratmeter, betydelig lavere enn kravet til passivhus.

– Veidekke og Kjeldsberg er begge store og tradisjonsrike virksomheter i Trondheim, og Lysgården har som mål å skulle sette standarden for fremtidens kontorbygg, sier regiondirektør i Veidekke Eiendom, Pål Aglen.

– Sluppens lokalisering i Trondheims geografiske midtpunkt gjør at mange av brukerne kan sykle til arbeidsplassen. Bygget inneholder derfor innendørs sykkelparkering for rundt 200 ansatte, noe som er et viktig bidrag til reduserte klimagassutslipp, sier Ole Petter Bjørseth i R. Kjeldsberg.