Adm. dir. Martin Asp i JM Norge sier de sikter mot svanemerking for alle deres prosjekter. Foto: Charlotte Sverdrup

JM sikter mot svanemerking for alle sine prosjekter

JM vil nå løfte kvaliteten på sine boliger ytterligere og sikter mot svanemerking. 

– Fra før leverer vi 25 prosent bedre energieffektivitet enn myndighetenes krav. Nå tar vi enda et steg på bærekraftstigen og søker svanemerking for alle våre prosjekter, sier adm. dir. Martin Asp i JM Norge.

JM har som ambisjon at alle selskapets prosjekter som settes i gang i Norge fra 2018 skal innfri Svanemerkets krav til bærekraft.

– Svanemerkingen er et velkjent, troverdig og respektert miljømerke, og fungerer som en kvittering på at bygget er miljøtilpasset og har et sunt innemiljø, sier Asp.

Svanemerking stiller krav til energibruk, kjemiske produkter, materialer og byggevarer i tillegg til en rekke innemiljøfaktorer som er relevante for menneskers helse og for miljøet. Eksempler på dette er behovsstyring av lys, energieffektive hvitevarer, mulighet til kildesortering, god ventilasjon, godt lydmiljø og dagslys og lave nivåer på radon. Svanemerking krever også kvalitetsstyring i byggeprosessen og på overlevering av bygningen til beboerne eller til de som skal forvalte og drifte bygget.

- Kunder av boligutviklere som har oppnådd svanemerking er forsikret om at en utenforstående part har stilt tøffe krav og gjort kontroller i hele byggeprosessen. Resultatet er liten påvirkning på miljøet og et bygg med sunt innemiljø, legger Asp til.