Sagatangen i Gran. Skjermdump: Google Maps

Fem arkitekter konkurrerer om Gran-sykehjem

Fem arkitektkontorer er med i konkurransen om å tegne sykehjem på Sagatangen i Gran.

Det skriver Avisen Hadeland i en artikkel på sine nettsider.

Disse fem firmaene er med i konkurransen om å tegne det nye sykehjemmet:

  • Reiulf Ramstad arkitekter (Oslo)
  • Longva arkitekter (Oslo)
  • ASAS arkitektur (Hamar)
  • Arkitema (Oslo)
  • Ratio arkitekter (Oslo)

– Det de nå skal levere, er tegninger i en større målestokk og detaljgrad enn vi har hatt så langt, inkludert 3D-tegninger og fasadeskisser. Målet med denne konkurransen er at de fem firmaene bruker sin kreativitet, innenfor de rammene og kriteriene som er vedtatt, for at kommunen skal få mest mulig for pengene, forteller eiendomssjef Gard Olsen i Gran kommune.

Han opplyser overfor Avisen Hadeland at kontrakten det kjempes om, er i størrelsesorden 10 til 20 millioner kroner.

Fristen for å levere et bidrag i konkurransen er tredje september. Deretter skal en jury oppnevnt av kommunen avgjøre hvem som får oppdraget med å lage forprosjektet, heter det i artikkelen på hadeland.no.

Juryen vil da bestå av Gran-ordfører Willy Westhagen, to uavhengige arkitekter og kanskje noen med helsefaglig kompetanse, opplyser eiendomssjefen.

Et av firmaene som ikke ble valgt ut til å være med videre i konkurransen, HRTB arkitekter fra Oslo, har klaget på kommunens avgjørelse. De mener å oppfylle kriteriet om erfaring fra sykehjem og omsorgsbygg bedre enn flere av de utvalgte arkitektene.

Kommunen skriver i sin evaluering at begrunnelsen for at HRTB arkitekter ikke ble valgt til deltakelse er «færre referanseprosjekter med bruk av tre og mindre erfaring ved prosjekter med miljøkrav», heter det i artikkelen fra Avisen Hadeland.