Deltakere og forelesere på første A0-kurs for betongtransportører regi av Ølen Betong. Foto: Ølen Betong

Ølen Betong godkjent som nasjonal kursholder

Ølen Betong er nå godkjent for å holde A0-kurs for betongtransportører.

Det melder næringslivsnettstedet medvind24.no.

Første A0-kurs gikk av stabelen i Ølensvåg 22. og 23. juni med deltakere fra blant annet Sandnes, Suldal, Bergen og Ølensvåg. Det er, ifølge pressemeldingen, Fabeko og Tekna som holder alle kurs for bedriftene i Norsk Betongforening, og Ølen Betong er i dag den eneste betongbedriften i landet som selv holder A0-kurs, heter det videre i meldingen.

Roar Vigre, teknologileder og ansvarlig for kursene som gjennomføres i regi av Ølen Betong. Foto: Ellen Marie Hagevik / medvind24.no

– Målet var å komme i gang i full skala om et års tid, men vi er effektive i Ølen Betong når vi setter i gang. Det stilles høye krav til foreleserne, men med fem-seks godkjente forelesere i egne rekker hos Ølen Betong, Ribe Betong og Sandnes & Jærbetong, hadde vi allerede det på plass. Vi bruker Teknas kurskompedium og følger lovpålagte retningslinjer, og det som trengtes av oppdateringer fikk vi på plass raskt. Dermed var vi i gang. Dyktige fagfolk med lang erfaring – kombinert med situasjoner og eksempler fra egen arbeidsdag – gjør kursene både aktuelle og engasjerende, forteller Roar Vigre, teknologileder og ansvarlig for kursene som gjennomføres i regi av Ølen Betong.

Vigre understreker at Ølen Betong ikke skal være en konkurrent til kursene som holdes av Tekna og Norsk Betongforening, og at ansatte i Ølen Betong også deltar på disse kursene.

Det neste som står på planen, er et engelskspråklig kurs i Bergen i overgangen august/september.

– Vi ser først og fremst på dette som en mulighet til effektiv kursing i egne rekker, men kursene er åpne for andre betongbedrifter som ønsker å delta. Vi har også som mål å få på plass A0S-kurs for belte- og pumpepersonell, sier Vigre.