Administrerende direktør Stein Trygsland i Jackon-gruppen.

Sterke resultater for Jackon i 2016

Jackon-gruppen nådde en omsetning på omtrent 2, 4 milliarder kroner og et resultat før skatt på 206 millioner kroner i 2016.

Jackons omsetning og resultat i 2016 utgjør en fremgang på henholdsvis syv og 81 prosent i forhold til året før, skriver byggevareprodusenten i en pressemelding.

– 2016 ble det tredje året på rad med markant resultatfremgang. Noe av fremgangen kan tilskrives bedrede markedsforhold, men en vesentlig del skyldes strategiske grep, investeringer og forbedringsarbeid vi har gjort de senere årene. Etter flere gode år er vår finansielle posisjon og dermed også vår handlefrihet meget god, sier konsernsjef Stein Trygsland i Jackon.

I februar kjøpte Jackon-gruppen finske Thermisol OY, og har nå 17 fabrikker i seks land. Salget er hovedsakelig i Nord-Vest Europa, og omtrent 80 prosent av konsernets omsetning er utenfor Norge. Denne andelen er, ifølge pressemeldingen, stadig økende.

– Vi fortsetter veksten i 2017, og forventer en betydelig omsetningsøkning i forhold til 2016. Veksten skyldes hovedsakelig oppkjøpet i Finland, men også organisk vekst i stort sett alle markeder og forretningsområder. En periode med ekstreme råvarepriser i første halvår vil antagelig svekke resultatet sammenlignet med 2016, men til tross for det, forventes også 2017 å bli et godt år for Jackon, sier Trygsland i pressemeldingen.