Lene Jønsson, leder i programkomiteen for EBAs HMS-konferanse.

Programmet klart for HMS-konferansen

Årets HMS-konferanse viderefører tematikken rundt samarbeid for en sikrere arbeidshverdag i bygg og anlegg, men vil også for første gang se på effekten av en mer digital byggeplass for sikkerheten.

Fra 7. til 8. november i år arrangerer EBA sin niende HMS-konferanse. Her samles de viktigste aktørene i kjeden, både myndigheter, arbeidstakere og arbeidsgivere. Årets tema er samarbeid for sikkerhet, arbeidslivskriminalitet, digitalisering og HMS, ledelse og kultur og praktisk HMS.

Se hele programmet for konferansen her.

Leder for HMS og Entreprenørskolen i EBA, Lene Jønsson, forteller at deltakerne kan se frem til et godt program i Lillestrøm i november.

– Vi ar lenge vært opptatte av dette med samarbeid for sikkerhet. Vi vil derfor også i år se på HMS-charteret, videreføringen av dette, og hvordan man skal jobbe sammen for å nå nullvisjonen for skader i bygg og anlegg, sier hun til Byggeindustrien.

Det som dog er nytt for året, er tema om digitalisering og HMS. Her vil man blant annet få innlegg fra BetonmastHæhre og Gjermundshaug.

– For første gang kobler vi digitalisering og HMS, og vi ser på hvordan digitale verktøy kan bidra til bedre sikkerhet og helse på byggeplassen. I år, som hvert år, er vi også veldig opptatte av at det skal være en god del praktisk stoff, slik at alle skal få gode, praktiske eksempler på hvordan man gjennomfører god HMS, sier hun.

Konferansen, som starter tirsdag 7. november på Thon Hotel Arena i Lillestrøm, åpnes av administrerende direktør Kari Sandberg i EBA. Sandberg har også en oppfordring til bransjen i forkant av konferansen.

– Vi håper så mange ledere som mulig tar seg tid til å stille i år. Det sender et viktig signal, sier hun.