Foto: Severine Groneberg

Selvrensende Pilkington-glass sertifisert

Pilkington Activ, verdens første selvrensende glass, har blitt verifisert og oppfyller den nye europeiske standarden for selvrensende glass.

EN 1096-5 tester og klassifiserer selvrensende egenskaper for belagt glass. Dette er den eneste uavhengige vurderingen som kan dokumentere egenskaper til produkter som bruker hydrofile og fotokatalytiske egenskaper for å forbedre glassets renhet.

Pilkington Activ, som i år feirer sitt 15-årsjubileum, bruker et mikroskopisk tynt belegg med dobbeltvirkende effekt. Først blir belegget aktivert av dagslys for å bryte ned organiske stoffer som ses som urenheter på glasset. Dernest vil regnvann som treffer glassets overflate sørge for at disse urenheter løsner og ledes vekk.

Testen fra Fraunhofer Institute og IST i Tyskland bekrefter disse egenskapene til Pilkington Activ. Tidligere har glasset også oppnådd klasse A, den høyeste klassifiseringen for beleggets holdbarhet i samsvar med EN 1096-2. Denne standarden tester blant annet slitasje til belegg under naturlige værforhold.

- Vi merker økt etterspørsel for selvrensende glass både i næringsbygg så vel som i boliger.
Forenkling og avlastning i hverdagen er blitt en trend i vårt moderne liv. Som pionerer innen selvrensende glass vil det være viktig å fortsatt investere i og utvikle vårt produktsortiment for å være best i klassen, sier administrerende direktør Asbjørn Lunde i Pilkington Norge i en pressemelding.

- Den nye standarden vil være betryggende for huseiere som nå vet de at de har anskaffet et produkt som holder mål etter vesentlige kriterier. Den vil også gjøre det mulig for alle å skille mellom produkter med en offisiell selvrensende effekt og dem uten, legger han til.