Daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen, er godt fornøyd med TEK17. Foto: Monica Krogstad / FFV

Fagrådet for våtrom positive til TEK17

Fagrådet for våtrom mener de nye tekniske forskriftene utgjør en opprydding i regelverket rundt våtrom.

«For dere våtromsbyggere: Pust ut, det er ingen store endringer som vil påvirke dere», skriver Fagrådet for våtrom (FFV) i en pressemelding fredag. Denne uken ble ny teknisk forskrift presentert, og trer i kraft allerede 1. juli.

– Ordlyden i TEK17 er mer presis og enklere å forstå. Det er foretatt en opprydding og tydeliggjøring i flere av kapitlene som berører våtrommet. Det som tidligere sto om rør i paragraf 13-20, er nå flyttet til kapittel 15 installasjoner. Departementet har gjort en god jobb innen området våtrom med å forenkle språk, uttaler daglig leder i FFV, Cato Karlsen, i pressemeldingen.

Kravene til dokumentasjon er også tydeliggjort. Begrepet verifikasjon er fjernet og endret til dokumentasjon.

– De nye forskriftene åpner for innovasjon. Et eksempel på dette er at våtrom skal ha sluk. Det sier ikke noe om hvordan sluket skal være eller plassere, bare at det skal være sluk. Bransjen må selv framvise gode dokumenterte løsninger på bruken av sluk, kommenterer Karlsen.

I paragraf 13-15 i TEK17 heter det at «gulvet skal ha tilstrekkelig fall til sluk slik at bruksvann ledes bort».

– Dette tolker vi slik at flate gulv på våtrom ikke er innenfor regelverket i framtiden. Sagt på en annen måte: Det skal være fall til sluk. Dette begrenser muligheten for konflikt fordi kravene er mer konkrete, sier Karlsen.

– Den store spenningen nå er å se hvordan Direktoratet tolker gjennom sine pre-aksepterte ytelser på veiledningsnivå. Her var det som kjent mye rart i høringsrunden, avslutter Karlsen.