Fjellhallene planlegges med innkjørsel fra Kruses gate på Frogner. Skjermdump: Google Maps

Vil bygge fjellhaller på Frogner

Grønnere Oslo AS planlegger parkeringsanlegg i to fjellhaller på Frogner i Oslo.

Det skriver Estate Nyheter i en artikkel på sine nettsider.

«Mobilitetshuset vil ha en klart grønn profil, og formålet er å legge til rette for fremtidens transportmidler», skriver arkitektfirmaet Niels Torp AS i bestillingen av oppstartsmøte hos Plan-og bygningsetaten.

I Kruses gate 11 på Uranienborg i Frogner bydel ønsker Grønnere Oslo å bygge to parallelle fjellhaller, som hver er 105 meter lange og 17 meter brede. Hver fjellhall vil bestå av fire etasjer, der inn- og utkjøring skjer fra øverste etasje, slik at det totalt blir åtte haller, heter det i artikkelen på estatenyheter.no.

Anlegget er for inntil 600 biler, sykler, el-sykler, el-transportsykler og lignende. Samtlige biler vil ha fast plass, hvilket betyr at hver plass i prinsippet bare benyttes av én bil.

Tiltakshaver ser for seg en enkel tunnellinngang med fortau for gående, samt toveis kjørebane for syklister og motoriserte kjøretøy. Inngangspartiet skal være enkelt utformet og skal ikke stikke seg frem. Selve bommen plasseres inne i hallen, slik at bilene ikke trenger å stoppe og starte igjen på gatenivå. Det skal sikre minst mulig støy, skriver Estate Nyheter.

– Det er for tidlig i prosessen til å gi noen kommentarer om prosjektet. Vi må først ha oppstartsmøtet før vi vet veien videre, sier pressetalsmann Knut B. Steen i Grønnere Oslo AS.

Indigo Invest AS, eid av milliardær Snorre Bentsen, er blant de aksjonærene i selskapet. Bentsen solgte Europark for 800 millioner kroner i 1999, men gjorde senere comeback i bransjen med OnePark.