Det er en jevn økning av antall gitterbjelker fra nesten 7.000 i 2011 til 18.500 i 2016. Foto: Dag G. Nordsveen/nordsveen.net

Godt aktivitetsnivå for takstolprodusentene

Landets takstolprodusenter melder og godt aktivitetsnivå og stadig økende leveranser.

Man har de siste to årene produsert rundt 840.000 enhetstakstoler

– Det er også en jevn økning av antall gitterbjelker fra nesten 7.000 i 2011 til 18.500 i 2016. Gitterbjelkene kan brukes i alle kategorier bygg, og kan benyttes til både etasjeskillere og takkonstruksjoner, heter det i en melding fra Norske Takstolprodusenters Forening.

Foreningen har 49 medlemmer, og for å være medlem må man ha CE-godkjenning. Det er høyt aktivitetsnivå i bransjen, og foreningen har de siste årene fått flere medlemmer.

Gjennom Treteknisk har foreningen fått utarbeidet miljødeklarasjonen NEPD-395-279-NO.

Standard Norge og trebransjen har også jobbet med å få frem en norsk standard for utførelse av trekonstruksjoner. Den utgis til høsten og har Norsk Takstolprodusenters Forening vært viktig bidragsyter som industripartner.

Treteknisk og NTF har videre vært deltakere i det nordiske prosjektet NEXT Timber. Målet er å etablere en felles nordisk utførelsesstandard. Denne vil være et utgangspunkt når det skal etableres en europeisk utførelsesstandard for trekonstruksjoner.

Styret i foreningen består av:

Styreleder: Jan Håkonsen Takstolfabrikken AS
Nestleder: Marco Johansson Jatak Alfa Tre Sør AS
Kasserer: Rune Sandbakk Pretre AS
Sekretær: Kjetil Stensholt Optimera Byggsystemer AS
Varamedlem: Kyrre Esaiassen Alta Takstoler AS
Håvard Thorsrud er leder av teknisk utvalg, som også består av Arnold Sagen - Jatak AS, Bjørn Norum - PBM AS og Kjell Arve Bjørnestad - Pretre AS.

Styret og teknisk utvalg i NTF. Styret foran fra venstre: Kyrre Esaiassen, Marco Johansson, Kjetil Stensholt, Rune Sandbakk og Jan Håkonsen. Bak fra venstre, teknisk utvalg: Bjørn Norum, Arnold Sagen, Håvard Thorsrud og Kjell Arve Bjørnestad.