Landskapsarkitekt Else Dybkjær (fra venstre), oppdragsleder Marianne Berge og oppdragsansvarlig Anne Merethe Skogland. Foto: Rambøll

Rambøll vant blågrønn kontrakt i Stavanger

Rambøll skal utvikle blågrønn visjonsplan for IKDP Forus i Stavanger.

Det skriver rådgiverbedriften i en pressemelding tirsdag.

Arbeidet skal, ifølge Rambøll, bli et viktig bidrag til identitet og attraktivitet for både eksisterende og kommende virksomhetsetableringer i området.

– Blågrønne strukturer, og levende byer, er noe av kjernen i det Rambøll ønsker å være kjent for. I tilbudet til Stavanger kommune toppet vi laget og tilbød noen av våre beste, og mest erfarende, lokale og internasjonale ressurser. En blågrønn visjonsplan for Forus vil påvirke området og hele regionen. Vi gleder oss veldig til å jobbe med dette spennende oppdraget, uttaler oppdragsansvarlig, Anne Merethe Skogland, i pressemeldingen.

Hovedmålet i oppdraget er å styrke attraktiviteten til Forus, både for mennesker, virksomheter og kommende utviklingsprosjekt.

Et sentralt element i Rambølls Liveable Cities-konsept, blant annet er en del av Rambølls tilbud på Forus, er integrering av natur i utemiljøet. Det skal vises potensialer for miljøvennlig og habitatforbedrende vannhåndtering som fører til bedre vannkvalitet, potensial for økt rekreasjonsverdi og grep for overvannshåndtering, heter det i pressemeldingen.

– Vi er veldig stolte av at Stavanger kommune sa seg enig med oss i at byutviklingsaspektet er sentralt i dette oppdraget. Vi jobber med et tydelig mål om at samfunns- og byutvikling skal ha mennesker og miljø i fokus. Det kunne fort kokt ned til at oppdraget kun ble løst som et vannforvaltningsoppdrag. Det ville ikke gitt tilsvarende kraft til områdeutviklingen, sier Skogland i pressemeldingen.