12. juni signerte prosjektleder Stian Brenden (t.v.) i Stian Brenden Maskinservice AS og prosjektleder Taale Stensbye i Statens vegvesen kontrakten om omgjøring av gamle E6 til tettstedsgater i Nord-Fron. Bak: Kontrollingeniør Jan Kvalen og byggeleder Wenke Hagelund Vedum, Statens vegvesen. (Foto: Statens vegvesen)

Stian Brenden AS har signert kontrakt på bygging av tettstedstiltak på gamle E6 i Nord-Fron

Mandag 12. juni inngikk Statens vegvesen kontrakt med Stian Brenden Maskinservice AS om omgjøring av gamle E6 til tettstedsgater på Vinstra og i Kvam i Nord-Fron.

Arbeidet i kontrakten omfatter blant annet følgende:

  • Sette opp portaler (stabber av naturstein) for å markere inngangen til tettstedene
  • Generell opprydding og oppstramming av blant annet grøntarealer og beplantning
  • Etablere opphøyde fotgjengerkryssinger og kantstopp for buss
  • Oppstramming av avkjørsler
  • Opprusting av kantstein
  • Til dels bygge nye gang- og sykkelveger/fortau og tilpasse dem til de eksisterende gang- og sykkelsystemene

Prosjektleder Taale Stensbye i Statens vegvesen sier det nå blir godt å komme i gang med tettstedstiltakene som skal bidra til å legge forholdene vesentlig bedre til rette for gående og syklende på Vinstra og i Kvam etter at E6-trafikken er flyttet over på nye E6.

– Statens vegvesen er godt fornøyd med at vi kan skrive kontrakt med en lokal entreprenør som Stian Brenden Maskinservice AS. Arbeidene som skal gjennomføres, krever lokalkunnskap, nøyaktighet og, ikke minst, et godt håndarbeide samtidig som det blir viktig å ta hensyn til sikkerheten og framkommeligheten for lokaltrafikken, sier Stensbye til Statens vegvesen sin internettside.

– Dette er et spennende prosjekt som vi ser fram til å komme i gang med så fort som mulig, sier prosjektleder Stian Brenden. Han legger til at tidspunktet for gjennomføringen av tettstedsprosjektet passer godt i forhold til mannskaper og utstyr som firmaet disponerer nå.

Arbeidet med å gjøre om gamle E6 til tettstedsgater på Vinstra og i Kvam starter opp i løpet av de nærmeste ukene.

Omtrent samtidig som Stian Brenden Maskinservice AS signerte kontrakten om tettstedstiltakene i Nord-Fron, starter Ahsco Entreprenør AS opp med tilsvarende arbeid i Sør-Fron - onsdag denne uka går de i gang på Hundorp.

Tettstedstiltakene i de to kommunene er planlagt å være ferdig innen utgangen av 2017.