Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Rambøll vant rammeavtale med Oljedirektoratet

Rambøll skal levere konsulenttjenester innen teknologi, risiko, planer og kostnader til Oljedirektoratet i inntil fire år.

Det skriver rådgiverbedriften i en pressemelding mandag.

– Oljedirektoratet er en viktig kunde for oss, og vi er svært glade for å vinne denne avtalen, sier Dag A. Nilsen, direktør for forretningsutvikling i Rambølls enhet for Olje & Gass.

Rammeavtalen inngår i direktoratets planer om å utvikle nye felt og forbedre utvinningen fra produserende felt. Seks ulike rammeavtaler er utdelt, og Rambøll har fått tildelt avtalen Utviklingsteknologi og drift av installasjoner og anlegg, heter det i pressemeldingen.

– Grunnen til at vi vant kontrakten ligger nok i vår kunnskap om gjeldende regelverk, samt i det vellykkede samarbeidet vi har hatt med Oljedirektoratet på konseptstudiet vedrørende ubemannede plattformer på norsk kontinentalsokkel. Vi gleder oss til å fortsette vårt strategiske partnerskap med Oljedirektoratet, sier Nilsen.

Avtalen gjelder for to år, med mulighet for utvidelse i ett pluss ett år. Arbeidet omfatter blant annet evaluering av utviklingskonsepter innen produksjonsanlegg, behandling og vannbehandling, i tillegg til vedlikehold, drift og senfase-produksjon, fleksibilitet i beredskapshåndtering, usikkerhet og koblinger til tredjepart, kraftproduksjon, elektrifisering, luftforurensning og miljø, samt infrastrukturløsninger for olje, gass og LNG, heter det i pressemeldingen fra Rambøll.