Ola Elvestuen (V) har ikke tro på forslagene til nytt regjeringskvartal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Venstre mener nytt regjeringskvartal vil ødelegge bybildet

Venstre kaller alle de sju forslagene til nytt regjeringskvartal for «gigantomani». 

Nestleder i Venstre, Ola Elvestuen, frykter at det nye regjeringskvartalet vil bli altfor dominerende, og foreslår at flere departementer bør plasseres andre steder i Oslo.

Det nye regjeringskvartalet skal huse alle departementene, unntatt Forsvarsdepartementet. Det skal bygges totalt 125.000 kvadratmeter som etter planen skal stå klart i 2027.

– Alle forslagene vil skape et dårligere byrom, spesielt rundt Youngstorget og Møllergata. Jeg kan heller ikke se at det blir et godt byrom i selve regjeringskvartalet. Det blir liggende der som en stor festning midt i byen, sier Elvestuen til NRK.

Han legger til at det blir feil å legge store volumer inn i regjeringskvartalet, sammenlignet med Stortingets størrelse og viktighet. Han får støtte fra byantikvariat Janne Wilberg som frykter at det nye regjeringskvartalet vil påvirke bybildet negativ.

– Det blir Manhattan i Oslo. Jeg tror ikke at vi skal få til noe byliv knyttet til regjeringskvartalet. Statsbygg har uansett vært tydelig på at det ikke skal være noe aktivitet på gateplan i dette området, sier hun til NRK.