Stangeland Maskin AS har solgt sin fundamenteringsvirksomhet til Seabrokers Fundamentering AS. Samtidig har Stangeland-selskapet Nordic Crane Vest kjøpt Seabrokers Kran & Transport AS sin kran- og transportvirksomhet. Ragnvald Albretsen til venstre og Tommy Stangeland til høyre.

Stangeland Maskin ut av fundamentering - selger til Seabrokers

Stangeland Maskin AS selger fundamenterings- og peleutstyr til Seabrokers Fundamentering, mens Seabrokers selger kranvirksomheten til Nordic Crane Vest.

- Nå ønsker vi å rendyrke kjernevirksomheten vår, forteller Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin AS i en pressemelding.

Etter en større satsing på fundamentering og peling de siste årene, har Stangeland nå evaluert resultatene. Satsingen ga ikke de ønskede resultatene, derfor selges nå pele- og fundamenteringsutstyret til Seabrokers Fundamentering AS. Det innebærer at alle ansatte i fundamenteringsavdelingen vil få tilbud om å følge med utstyret over til Seabrokers Fundamentering AS.

Vil bli størst

Fundamenteringsavdelingen vil fullføre alle pågående oppdrag. Overtakelsen vil finne sted allerede 1. juni 2017.

- Ved å kjøpe Stangeland gruppens fundamenteringsvirksomhet styrker vi vårt konsept innen fundamentering ytterligere, og videreutvikler oss mot vårt mål som er å bli et av Norges største fundamenteringsselskap, sier Ragnvald Albretsen, eier og styreformann i Seabrokers Gruppen.

Seabrokers selger til Nordic Crane Vest

Med virkning fra 1. juni 2017 gjennomføres virksomhetsoverdragelse mellom Seabrokers Kran & Transport AS og Nordic Crane Vest AS.

Virksomhetsoverdragelsen innebærer at Nordic Crane Vest, som er et selskap i Stangeland Gruppen, tilføres cirka 25 kran- og transportenheter og ansatte. Havnekraner er unntatt overføringen.

Overdragende virksomhet har utøvd sine aktiviteter i lik praksis som Nordic Crane Vest AS som ser anledningen styrkende for alle interesseparter, skriver selskapene i en pressemelding.

Nordic Crane Vest AS er et selskap i Crane Norway Group AS som er en ledende aktør innenfor løfteoperasjoner og transport. Virksomheten er landsdekkende og disponerer nærmere 300 enheter innenfor mobilkraner, lastebilkraner og transportutstyr.