OBOS forplikter seg til bærekraftige bygg

Tiltakene OBOS forplikter seg til inkluderer blant annet miljøsertifisering, valg av giftfrie byggematerialer og miljø-innovasjon.

Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050. Veikartet er ment som en anbefaling til norske eiere og forvaltere av yrkesbygg om hvilke valg de bør ta på kort og lang sikt for at eiendomssektoren skal bidra til et bærekraftig samfunn innen 2050. Anbefalingene gis fra organisasjonene Norsk Eiendom og Grønn Byggallianse.

- Nå er det i første omgang OBOS Forretningsbygg som tilslutter seg de ti strakstiltakene. Dette er i tillegg et viktig fokus også innenfor boligbygging. Vi ønsker derfor å også supplere med ti passende strakstiltak for utvikling av boliger, sier Nils Morten Bøhler, konserndirektør Næringseiendom i en pressemelding.

OBOS har nylig inngått avtale om installasjon av solceller på seks bygg i Oslo, og i tillegg er selskapet miljøsertifisert.

- Miljø og bærekraftige bygg er allerede viktig for OBOS, og vi satser på fornybar energi både gjennom vann-, vind- og solkraft. Denne avtalen er kun en formalisering for oss av allerede etablerte mål vi har for bygg og boligbygging, sier han.

Grønn Byggallianse ser at miljøfokus i bygg har rykket høyere opp på bedriftenes agenda.

- Flere av våre medlemmer som utvikler boliger har uttrykt et ønske om tiltak rettet spesifikt mot boligbygging, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Bramslev.

- Vi setter nå i gang arbeidet sammen med disse medlemmene med å utforme "10 strakstiltak for en boligutvikler".