Gunnar G. Løvås var ferdig som assisterende jernbanedirektør ved årskiftet. Nå har han etablert sitt eget konsulentselskap.

Gunnar G. Løvås med eget konsulentselskap - vil gi råd om store prosjekter

Tidligere assisterende jernbanedirektør Gunnar G. Løvås har opprettet sitt eget konsulentselskap, som blant annet skal tilby byggherrer, rådgivere og entreprenører rådgivning innen prosjektgjennomføring.

Gunnar G. Løvås sa som kjent opp sin stilling som assisterende jernbanedirektør i Jernbaneverket i forbindelse med overgangen til Bane NOR. I nesten tre år hadde han det overordnede ansvaret for de store jernbaneprosjektene i Norge, blant annet Follobanen, Intercity-strekningene, og fellesprosjektet Ringeriksbanen - E16. Løvås har også vært konserndirektør for strategi og samfunnskontakt i Statnett.

Kompetansen Løvås har bygget seg opp på blant annet planlegging og gjennomføring av store jernbaneprosjekter, ønsker han nå å tilby gjennom sitt eget konsulentselskap.

– Faglig sett vil jeg jobbe med strategi og kommunikasjon, prosjektgjennomføring, digitalisering og dataanalyse. Jeg vil primært rette meg inn mot kraft- og samferdselssektorene, der jeg har erfaring som prosjekteier for flere av landets største prosjekter. Mitt arbeid har inkludert alle prosjektfaser fra tidlig konseptutvikling til ferdig snorklipping, og det har gitt meg godt grunnlag for å gjenkjenne suksessfaktorer og forstå prosjekters risikobilde, sier Løvås.

Konsulentselskapet har fått navnet Leafhill og er ifølge Løvås allerede godt i gang.

– Det er tydelig at det er et stort marked for denne typen tjenester. Den landbaserte prosjektvirksomheten i Norge er stadig økende, og det er mangel på folk med tung erfaring fra store prosjekter. Med en økende andel totalentrepriser, og større kontrakter enn før, er det også stadig flere aktører som trenger slik kunnskap. I tillegg til de store byggherrene, vil også de store entreprenørene og rådgiverne ha mye av det samme behovet, mener Løvås.