Plan og design levert på regjeringskvartalet

Onsdag ettermiddag gikk fristen ut i plan- og designkonkurransen for det nye regjeringskvartalet. Syv forslag skal nå gjøres klare for vurdering.

Statsbygg håper å kunne presentere forslagene fra de syv forskjellige prosjekteringsgruppene i slutten av måneden.

– Det som foregår nå, er at man sjekker visse ting ved forslagene. En ting er anonymitet, ettersom hverken juryen eller publikum skal vite og la seg farge av hvilke grupper som har levert hvilke forslag. Forslagene må også sjekkes for om det som skal offentliggjøres, er innenfor hva som kan offentliggjøres. Sikkerhet er en vesentlig del av dette prosjektet, og det som vises frem, må være innenfor rammene. Vi satser på å presentere de ferdig sjekkede forslagene i uke 21, sier kommunikasjonsleder for regjeringskvartalet, Pål Weiby i Statsbygg, til Byggeindustrien.

Weiby forteller at avhengig av hvilke sikkerhetsmangler som eventuelt eksisterer i de forskjellige forslagene må de frem til rundt uke 21 enten vaskes, rettes opp, eller i verste fall forkastes.

Etter denne jobben er gjort, vil forslagene stilles ut for publikum i fysisk form i paviljongen i regjeringskvartalet, samt digitalt på Statsbyggs nettsider.

Juryen i konkurransen begynner utvelgelsesprosessen så snart alt er klart, og Weiby forteller at de en gang i løpet av sommeren vil kåre to vinnere som til høsten skal gå i forhandlinger med Statsbygg om å få kontrakten.

– Det forslaget vi velger etter endt forhandling, vil vi da legge til grunn for den videre utviklingen. Teamet vil også bli med videre som arkitekter og ingeniører på det nye regjeringskvartalet, sier han.