<p>Hyttemodellen Gapahuk fra Rindalshytter er inspirert av det enkle livet i naturen. Illustrasjon: MIR</p>Hyttemodellen Gapahuk fra Rindalshytter er tegnet av Snøhetta. Illustrasjon: MIRHyttemodellen Gapahuk fra Rindalshytter er tegnet av Snøhetta. Illustrasjon: MIR

Snøhetta tegner ferdighytte for Rindalshytter

For første gang har internasjonalt anerkjente Snøhetta tegnet en hytte for en ferdighytteprodusent.

Den nye hyttemodellen Gapahuk er resultatet av et samarbeid mellom Rindalshytter og arkitektkontoret Snøhetta, ifølge en pressemelding fra hytteprodusenten.

Gapahuk er en moderne hytte, tilpasset røft norsk natur og nordisk klima. Hytta lar naturen spille hovedrollen samtidig som den tilbyr trygghet, komfort, husly og formgivning i verdensklasse.

– Vi har prioritert fellesrom, overdekte uteplasser og utsyn, uttaler seniorarkitektene i Snøhetta, Anne Cecilie Haug og Andreas Joyce Nygaard.

Arkitektene tok utgangspunkt i en svært enkelt ide da de laget Gapahuk-konseptet.

– Vi var inspirert av det enkle livet i naturen, det å kunne legge seg ned på bakken og spenne et tak over for å skape ly for været, sier Haug og Nygaard.

Gapahuk er åpen og har gode lysforhold i begge kortendene, takket være vridningen på taket. Dagslyset fyller hytta gjennom flere høye vinduer, fra morgen til kveld. Hytta har tre nivåer og vil naturlig kunne tilpasses et skrånet terreng.

– Rindalshytter ønsker, i samarbeid med Snøhetta, å satse på et bevisst, bredt og internasjonalt marked når vi nå lanserer Gapahuk, sier daglig leder Per Ivar Hyldbakk.

Bygningskroppen til Gapahuk er kompakt og lar seg raskt varmes opp. Hytta er tegnet slik at den også kan fungere «off grid» - det vil si med tank til kloakk og med solceller på taket til strømforsyning.

Fra opera til ferdighytte

Snøhetta har et imponerende spenn i størrelsen på prosjektene de har tegnet de siste årene. På den ene enden er Den norske opera og ballett i Bjørvika, biblioteket i Alexandria i Egypt, Turner Contemporary Museum i England og Word Trade Center Museum i New York. I den andre enden av spekteret er Tverrfjellhytta, Viewpoint Snøhetta for Villreinsenteret på Dovre, trehyttehotellene nord i Sverige, samt flere hytter for DNT.

Rindalshytter er Norges eldste leverandør av hytter, og leverer alt fra tradisjonelle tømmerhytter til moderne fritidshus.

De siste årene har Rindalshytter posisjonert seg innenfor segmentet modernistisk hyttearkitektur. Selskapet har kontorer i Rindal, Trondheim og Oslo.

– Vi er veldig stolte av at Gapahuk har blitt en hytte som ikke så enkelt lar seg sammenligne med andre hytter. Det ligger en tanke bak hver eneste kvadratcentimeter, sier Hyldbakk.

Hyttemodellen lanseres på Hyttemessen på Exporama Hellerudsletta denne helgen.