Realfagsbygget ved NTNU, Trondheim. Foto: Jaro Hollan

Diskuterer framtidens betongkonstruksjoner

Standard Norge inviterer til Standard Morgen-møte om prosjektering og utførelse av framtidens betongkonstruksjoner.

Det europeiske arbeidet med revisjon av prosjekteringsregelverket for betongkonstruksjoner, Eurokode 2, er godt i gang. Det behov for å forbedre noen av de eksisterende beregningsmetodene og å inkludere prosjekteringsregler for helt nye områder. Derfor inviterer Standard Norge inn til Standard Morgen 26. april for å se nærmere på revisjonen av Eurokode 2.

På frokostmøtet vil det bli gitt en oversikt over bakgrunnen for revisjonsarbeidet og hvilke løsninger som blir vurdert. Man vil se på om det er mulig å utvikle metoder for beregning av skjærkapasitet som er mer anvendelig og som bedre reflekterer det som skjer fysisk i en bruddsituasjon, og hvilke svakheter dagens beregningsmetoder for svinn og kryp har og hvordan kan dette løses.

Det pågår et arbeid for å utvikle prosjekteringsmetoder for bestandighet av betongkonstruksjoner slik at det i framtida skal være mulig å prosjektere betongkonstruksjoner med tilstrekkelig kapasitet til å motstå kloridinntrengning, karbonatisering, frostbelastning og kjemiske angrep.

På frokostmøtet vil man informere om behovet for endringer i standardardene for betong på grunn av utvikling av materialer. Dette skyldes blant annet økt oppmerksomhet på bestandighet og miljøvennlighet. Det har de siste årene blitt utviklet nye, mer miljøvennlig sementer og betonger som har andre egenskaper enn tradisjonell betong. Det er også behov for å vurdere endringer i regelverket på grunn tilslagets egenskaper, bruk av fiberarmering og rustfri armering. Hvordan påvirker disse endringene prosjektering og utførelse?

Møtet finner sted 26. april kl. 0830 til 1030 i Standard Norges lokaler i Mustads vei 1 på Lilleaker i Oslo.