Byggedagene 2017: Er din idé til en grønnere byggenæring verdt 100.000? (Se video)

Har du en smart idé til noe som kan gjøre byggenæringen mer grønn og effektiv? Det søkes nå etter nye, lønnsomme og gjerne digitale verktøy og løsninger som mange kan ha nytte av. Vinneren av 100.000 kroner for den beste ideen kåres på Byggedagene 2017.

Innovasjon Norge inviterer alle som ønsker det til å delta i en konkurranse om gode løsninger for å gjøre byggenæringen mer grønn og effektiv. Ideene vil bli vurdert av et panel med representanter fra Bygg21, Sintef Byggforsk, Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova.

De beste forslagene vil få mulighet for en kort presentasjon (pitch) i plenum for deltagerne under Byggedagene 30. mars. Konferansedeltagerne vil stemme på forslagene, og Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, deler ut premien på 100.000 kroner fra Innovasjon Norge og tilbud om oppfølging fra virkemiddelapparatet til den som får flest stemmer. Dette vil gi forslaget umiddelbar markedsrespons.

Både enkeltpersoner, enkeltforetak, studenter, forskere, små, mellomstore eller store bedrifter kan delta i Innovasjon Norges konkurranse. Det er ingen begrensinger utenom at deltager i konkurransen må ha norsk organisasjonsnummer.

For å delta i konkurransen ønsker vi at du svarer på disse 5 spørsmålene i vedlagte skjema.

1. Hva er problemet som skal løses?
2. Beskriv ditt løsningsforslag. Hva som er nytt?
3. Hvem er kundene?
4. Hvordan vil du at ideen/løsningen realiseres? Ønsker du å gjøre det selv, ønsker du eller trenger du noen å gjøre det samme med, eller tror du at det er bedre at andre gjør det. Har du tilgang på kompetanse, nettverk eller penger?
5. Hvis du vinner, hva vil du bruke premien til?

Hvis du kan lage en kort filmsnutt (maks 1 minutt) om din ide/løsning, vil dette telle positivt i juryens vurdering.

Utfylt skjema og eventuell filmsnutt sendes til: tormu@innovasjonnorge.no
Forslagene vil behandles konfidensielt.

Hver av de nominerte vil få tilbud om en kort trening i hvordan ideen bør presenteres på maks fem minutter (pitch-trening) kanskje kortere tid. I denne treningen vil man inkludere tips for hvordan du bør passe på dine rettigheter ved at du ikke sier eller viser mer enn du må, men allikevel fanger interessen. Vanligvis kan man ikke beskytte/patentere hva man ønsker å gjøre, men man kan ofte beskytte hvordan man gjør det. Den som ikke tør si noe lykkes vanligvis heller ikke - og vil ikke vinne denne konkurransen.

Frist for innlevering av forslag er 20. mars.

Klikk her for tips til hvordan du bør presentere din ide/løsning.

Klikk her for mer informasjon og påmelding til Byggedagene 2017.