Prosjektlederne Finn Wangsmo og Øyvind Hagen i undergangen ved IKEA Furuset. Foto: Infratek

Denne undergangen ble totalforvandlet med ny belysning

E6-undergangen mellom IKEA Furuset og Lindeberg er knapt til å kjenne igjen etter at det har blitt installert spesialbelysning i kombinasjon med friske fager.

Det er Infrateks divisjon Infra Solutions som har prosjektert spesialbelysningen i undergangen.

- Dette oppdraget var litt utenom det vanlige, men ikke desto mindre spennende å jobbe med, sier prosjektleder Øyvind Hagen.

Tidligere var undergangen blass i fargene. Nå er den ene siden malt i mange nye friske farger, mens motsatt vegg er lyssatt.

Slik så undergangen ut før belysningsarbeidene ble utført. Foto: Infratek

- Midt i undergangen er det bevegelse-sensorer som gjør at når du går forbi to speil lyser silhuetten din i speilene. Det gir en veldig artig effekt, sier prosjektleder Finn Wangsmo.

Spesialbelysningen er utført i samarbeid med designfirmaet Hoos AS som har levert selve lysene og sensorene. Produsent av sensorene var Null Ohm AS og ÅF Lighting Norway hadde det overordnede ansvaret for prosjektet.

I det samme prosjektet for bymiljøetaten ble to underganger til i samme området oppgradert med maling kombinert med belysning. Ved disse to undergangene, mellom Tevlingveien og Lindebergåsen og under Lindebergveien ved Lindeberg sykehjem, har Infratek også satt opp såkalte multifunksjonsmaster med effektbelysning, og veilys.