Tromsø. Foto: Madeleine Bergheim

Smith Stål utvider i Tromsø

E.A.Smith skal i samarbeid med Tromsø Skipsverft etablere et nytt bygg for Smith Stål i Tromsø.

E.A. Smith AS (EAS) har i en årrekke vært etablert i Breivika i Tromsø som en viktig leverandør med stort lagerhold av byggevarer (Bygger’n), armering, stål og metaller (Smith Stål).

Etterhvert som etterspørselen har vokst har det blitt behov for større kapasitet og i 2015 åpnet Bygger’n i nye lokaler sentralt plassert i Alkeveien. For å videreutvikle vår markedsledende kapasitet til å betjene stålmarkedet i Nord-Norge ser også Smith Stål behov for utvidelse og modernisering.

EAS har på bakgrunn av dette inngått en samarbeidsavtale med Tromsø Skipsverft AS om etablering av et næringsbygg på skipsverftets tomt på Skattøra, skriver E.A. Smith i en pressemelding.

Tromsø Skipsverft skal flytte virksomheten til datterselskapet Tromsø Mekaniske AS fra dagens lokasjon, men det endelige arealet kan ikke bebygges før om cirka tre år. I påvente av dette ønsker Tromsø Skipsverft å etablere seg midlertidig på den delen av tomten som nå kan bebygges, gjennom å etablere et nybygg på rundt 2.000 kvardratmeter som er tilpasset Smith Stål sin virksomhet.

Bygget er planlagt overtatt av EAS i mai 2020.