Leangen Travbane. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Koteng får bygge 1.500 boliger på Leangen

Eiendomsutvikler Ivar Koteng og Grilstad-eierne Anton og Erling Jenssen får bygge på Leangen Travbane i Trondheim etter at Voldgiftsretten bestemte at salget av travbanen er gyldig.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider onsdag kveld.

Eiendomsutvikler Ivar Koteng. Foto: Sindre Sverdrup Strand

– Det betyr antakelig at vi kan gjennomføre avtalen så fort som mulig, og at vi setter i gang planarbeidet og får gjennomført regulering. Vi er rigget for en rask oppstart, sier Ivar Koteng til avisen.

Han regner med at reguleringen vil ta to til tre år. Nøyaktig hvor mange boliger som skal bygges på tomta, er ennå ikke klart, heter det i artikkelen.

– Det blir fort 1.500 boliger, sier Koteng, men påpeker overfor avisen at han synes prosessen har vært rotete.

– Men vi har sittet i ro og ventet. Nå jobber vi for å få til et flott område, sier Koteng.

Tolv travlag i Trøndelag forsøkte å stoppe salget av Leangen Travbane. Midt-Norges Travforbund (MNTF) og Leangentravets Eiendom har derfor saksøkt disse, og saken er nå avgjort med voldgift i Borgarting lagmannsrett. Den kan ikke ankes, og dommen er derfor endelig.

De tolv saksøkte travlagene mente vedtaket om salg i MNTFs generalforsamlingen fra 2013 ikke var gyldig. Retten har nå dømt i MNTF-styrets favør.

– Voldgiftsretten har kommet til at de ulike beslutninger som er truffet underveis, ikke er truffet etter noen utilfredsstillende saksbehandling eller at de er for dårlig fundert. Det var ingen uenighet blant de tre oppnevnte dommerne, voldgiftsrettens dom er enstemmig, uttaler MNTF og Leangentravets Eiendoms advokat Morten Brandhaug i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.

– Det er i kontrakten angitt en minimum kjøpesum på kr 510 millioner. Det er gjort anslag som indikerer en samlet kjøpesum i størrelsesorden 650 millioner, og kontrakten har ikke noe tak for hvor høy kjøpesummen kan bli, skriver Brandhaug i en epost til Adresseavisen.

Koteng ønsker ikke å kommentere hva han regner med å betale for eiendommen til slutt, heter det i artikkelen.