Veidekke skal bygge nytt universitetsbygg for Det juridiske fakultet i Oslo. Ill. MAD arkitekter/Entra

Veidekke bygger nytt universitetsbygg til 528 millioner

Entra ASA har gitt Veidekke Entreprenør oppdraget med å bygge et nytt universitetsbygg for Det juridiske fakultet i Oslo sentrum. Kontrakten er en totalentreprise verdt 528 millioner kroner ekskl. mva.

Det nye universitetsbygget skal samle store deler av det juridiske fakultet ved Universitet i Oslo. Prosjektet blir på nesten 22.000 kvadratmeter fordelt på ti etasjer over bakken pluss kjeller, og det skal legge til rette for et fremtidsrettet læringsmiljø med en egnet og fleksibel bygningsmasse.

- Vi har jobbet med å utvikle prosjektet i samspill med Entra i to års tid, og gleder oss nå over å fortsette det gode samarbeidet i byggefasen. Det å utvikle og bygge gode lokaler for kunnskap og undervisning er noe av det viktigste en entreprenør kan gjøre, så vi er veldig godt fornøyd med å ha fått tilliten av Entra og gleder oss til å komme i gang med byggingen, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

- Veidekke og Entra har jobbet godt sammen under planlegging av dette viktige prosjektet og jeg ser virkelig frem til videre samarbeid om realiseringen. Reguleringsplanen ligger nå til endelig politisk behandling i Oslo kommune og vi forventer at planen blir godkjent før jul, sier direktør prosjekt og teknisk i Entra, Kristin Haug Lund.

Entra ønsker gjennom prosjektet å bidra til å revitalisere og oppgradere området rundt Tullinløkka ved å tilføre ny aktivitet som sikrer et levende kvartal med nye brukere, gateliv og bedre kommunikasjon med resten av byen. Undervisning, kunnskap og kultur med tilhørende miljøskapende by-aktiviteter på gateplan skal gi nytt liv i denne delen av sentrum.

Det planlegges for oppstart av byggearbeidene etter nyttår, slik at bygget står ferdig til bruk høsten 2019.

Entras administrerende direktør Arve Regland (t.v.) og konsernsjef Arne Giske i Veidekke ser frem til et godt samarbeid om prosjektet i Tullinkvartalet i Oslo.