Ragnhild Kvålshaugen er nå tilsatt i BIs gaveprofessorat innen effektive byggeprosesser. Foto: BI

Professor på plass for effektive byggeprosesser

I fjor inngikk Multiconsult, Statsbygg, Backegruppen og GK en samarbeidsavtale med Handelshøyskolen BI om et gaveprofessorat innen effektive byggeprosesser. Ragnhild Kvålshaugen er nå tilsatt i professoratet.

Det skriver Multiconsult i en pressemelding på sine nettsider.

Gaveprofessoraret har en varighet på tre år, og koordineres av Senter for byggenæringen på BI. Det har en årlig verdi på 1,5 millioner kroner. I tillegg kommer en gaveforsterkning på 25 prosent fra Kunnskapsdepartementet. 

Kvålshaugen er i dag professor i strategi ved BI. I tillegg er hun professor II ved NTNU, Handelshøyskolen i Trondheim. Hun har, ifølge pressemeldingen, omfattende forsknings- og undervisningserfaring som er relevant for gaveprofessoratet.

– Samarbeidsalliansen for gaveprofessoratet er veldig fornøyd med at Ragnhild har sagt ja til professoratet. Hun kjenner byggenæringen, samtidig som hun vil kunne se næringen ut fra andre vinklinger enn det næringen vanligvis gjør selv. Det er et av ønskene bak professoratet, sier Grethe Bergly, konserndirektør og Multiconsults deltager i referansegruppen i Senter for Byggenæringen på BI.