Granåsen i Trondheim oppgraderes til VM-anlegg. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Trondheim blar opp over 700 millioner for VM-anlegg

Rådmannen i Trondheim foreslår å legge inn 718 millioner kroner til VM-utbygging av Granåsen i investeringsbudsjettet for 2017-2020.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

I august i år ble det klart at et team ledet av Pir II og ÅF Reinertsen har vunnet kontrakt om å utforme en helhetsplan for skianlegget i Granåsen i Trondheim. 

Det gamle VM-anlegget er ved et tidlig estimat antatt å koste rundt 800 millioner kroner å oppgradere til høy nok standard til å huse et nytt verdensmesterskap.

– Inkludert infrastruktur er det uten tvil snakk om utbygginger til over en milliard, sier utbyggingsleder for Granåsen for Trondheim kommune, Geir Paulsen, til Byggeindustrien.

Rådmann Morten Wolden i Trondheim kommune anslår også at den kommunale investeringen på 718 millioner er for lav. Grunnen til den nøkterne budsjetteringen er at det jobbes med å få private investorer til å ta deler av investeringene, men per dags dato er det, ifølge Adresseavisen, uklart i hvor stor grad de vil gå inn.

I tillegg har Regjeringen har gitt lovnad på 150 millioner kroner i nasjonale anleggsmidler til utbyggingen av Granåsen. Planleggingen av innhold og utformingen av Granåsen fortsetter utover høsten og vinteren 2017, og en egen sak blir lagt frem for politisk behandling når arbeidet er over, heter det i artikkelen på adressa.no.