Jens Levi Moldstad, plan og utbyggingssjef i Forsvarsbygg. Foto: Erik Norrud

Forsvarsbygg skal leie inntil 200 boliger på Ørland gjennom OPS-prosjekt

– Vi er godt i gang med byggingen av forlegninger inne på flystasjonen, og har nå fått i oppdrag å leie inntil 200 boenheter for Forsvarets personell på Brekstad og omegn, sier Jens Levi Moldstad, plan- og utbyggingssjef i Forsvarsbygg.

Forsvarets virksomhet på Ørland øker i omfang. I tillegg til utbyggingen av Ørland flystasjon står Forsvarsbygg for drift av boligtjenesten til Forsvaret

Forsvarsbygg vurderer nå å leie en rekke 3 og 4/5 roms boenheter. Kontraktsperioden vil trolig få en 20 års horisont. Nå har eiendomsutviklere og andre muligheten til å bidra med forsvarsboliger i området.

- Basert på forhandlinger, markedsrespons, dialog med markedsaktører og utfall i (første del) av tilbudskonkurransen, vil Forsvarsbygg vurdere videre kontraktstrategi – det vil si om restbehov skal anskaffes ved ren innleie, delvis OPS eller som fullverdig OPS-anskaffelse, altså at private leverandører har totalansvar for å utvikle, bygge, drifte og vedlikeholde boligene i kontraktsperioden, heter det i en melding fra Forsvarsbygg.