Illustrasjon: Rambøll / Vest-Agder fylkeskommuneIllustrasjon: Rambøll / Vest-Agder fylkeskommune

Bussanlegg i Kristiansand ute på anbud

Et nytt bussanlegg i Kristiansand til en totalpris på 257 millioner kroner er nå lagt ut på anbud.

Det skriver Fædrelandsvennen i en artikkel på sine nettsider.

Hele prosjektet har en totalpris på 257 millioner kroner. Det inkluderer kjøp av tomt, riving av det gamle Jernstøperiet på tomten, samt bygging av et nytt, fylkeskommunalt bussanlegg.

Tomten er kjøpt, og rivingen er allerede i full gang, skriver Fædrelandsvennen.

– I forbindelse med den politiske behandlingen ble det bestemt at dette skal være et klimanøytralt bygg, så langt det er mulig innfor de gitte økonomiske og tidsmessige rammene for prosjektet, sier Jan Otto Hansen, prosjektleder i Vest-Agder fylkeskommune, til avisen.

Det vil også bli vurdert å benytte tre i bærekonstruksjonen. Samtidig hentes det nå inn priser på hva det vil koste å anlegge solcellepaneler på taket, heter det i artikkelen.

Se anbudet her.

Et konsulentselskap har beregnet at den nye lokaliseringen vil spare den aktuelle bussoperatøren for over 12 millioner kroner i året ved at anlegget legges til Dalane.

– Anlegget vil gi innbyggerne i Kristiansand-regionen et bedre og mer kostnadseffektivt kollektivtilbud, uttaler Hansen, som understreker at prosjektet er særlig viktig fordi kollektivtrafikken etter planen vil øke sterkt i fremtiden.

Bygningskroppen vil, ifølge fylkeskommunens planer, ha et areal på omtrent 5.000 kvadratmeter.

På arealene skal det i første omgang være plass til 150 busser, med mulighet for utvidelse til 190. Det er tatt høyde for at fremtidige busser kan være elektriske.

Byggingen av bussanlegget skal, etter planen, starte like over nyttår. Det skal stå ferdig våren 2018.