Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Ragn-Sells forbyr svarte søppelsekker

Renovasjonskonsernet Ragn-Sells vil fjerne muligheten til å feilsortere i det skjulte, og krever gjennomsiktige søppelsekker.

Ragn-Sells erstatter de sorte søppelsekkene med gjennomsiktige poser, slik at man ikke skal kunne putte elektrisk avfall og annet farlig avfall i sekkene uten å bli avslørt.

– Feilsortert avfall utgjør en stor risiko både for miljøet og oss mennesker. Som bransjeledende aktør har vi nå fjernet svarte søppelsekker, og vi håper resten av bransjen følger etter, sier direktør for bærekraft hos Ragn-Sells, Cecilie Lind, i en pressemelding fra renovasjonskonsernet.

Fjerningen av de svarte søppelsekkene skal sikre korrekt sortering både hos forbrukerne og i bedrifter.

– Farlig avfall som ikke blir sortert og forsvarlig håndtert, er en stor risiko både for helse og miljø. Når farlig avfall og elektronikk havner i restavfallet, gir det utslipp til både jord, luft og vann. I tillegg medfører det stor brannfare, fremholder Lind i meldingen.

I fjor kastet nordmenn 2,3 millioner tonn husholdningsavfall, og mengden vokser stadig. 64.000 tonn farlig avfall kommer, ifølge Ragn-Sells, på avveie hvert år.

– God mottakskontroll er viktig for å sikre riktig sortering håndtering og unngå utslipp, sier Lind.

– Med gjennomsiktige sekker blir mottakskontrollen både enklere og bedre. Vi er glade for at flere gjenvinningsstasjoner ikke tar imot sorte søppelsekker, sier hun.