Stangeland Maskin overtar arbeidere fra hjørnesteinsbedrift

Stangeland Maskin har ansatt lokale anleggsarbeidere fra bedriften Titania til å jobbe med vindparkprosjektet i Sokndal i Rogaland.

Stangeland Maskin har fått oppdraget med å bygge Tellenes vindpark, like ved Titanias gruveanlegg i Sokndal.

Vindparken vil få 50 turbiner når den etter planen står ferdig i 2017. Den totale kapasiteten blir 160 megawatt, noe som gjør den til den største i Norge.

Entreprenøren har ifølge Stavanger Aftenblad hatt behov for flere folk til vindpark-kontrakten, og det har de nå fått fra hjørnesteinsbedriften Titania AS.

- Vi har ansatt 20-25 mann til vindpark-jobben i Sokndal, mange av dem er lokale folk som tidligere har jobbet ved Titania, sier administrerende direktør i Stangeland maskin Olav Stangeland til avisen.

Timingen var spesielt god, for Titania AS i Sokndal har måttet ty til nedbemanninger både i fjor og i år.

- Vi har hatt tøffe tider de siste to årene. I fjor var vi nødt til å redusere antallet ansatte med 44 stillinger, løst på ulike måter; sluttpakker, pensjon og oppsigelser, sier daglig leder Arve Larsen.

I år har Titania redusert kapasiteten ytterligere med i alt 41 stillinger. Larsen er glad flere av dem nå får ny jobb, og sier Stangeland Maskin er heldige som får så gode arbeidsfolk.

- Vi snakker om "best quality" - beste sort – sier han.

Les også: