Nye fv. 17 skal gå gjennom to tunneler og deretter på bru og fylling over Olvikvatnet. Illustrasjon: Statens vegvesen

Porr får stor tunneljobb i nord

Porr Nordic Construction Norge (PNC Norge) signerer denne uka kontrakten på fylkesvei 17 Liafjellet-Olvikvatnet i Nordland.

Det kom inn ni anbud på jobben, og den østerrikske entreprenøren Porrs noske datterselskap PNC Norge var lavest med 339,3 milioner kroner. Hæhre Entreprenør fulgte like bak med 349,9 millioner kroner.

- PNC Norge er innstilt på jobben. Nå har vi sendt kontrakten til entreprenøren for signering, sier prosjektleder Jann Eliassen i Statens vegvesen til Byggeindustrien.

- Vi går i gang med prosjektet etter at samhandlingsmøtene er fullført. De starter i neste uke, og da håper vi på byggestart i slutten av august eller begynnelsen av september, legger han til.

Prosjektet er på fylkesvei 17 i Lurøy kommune på Helgeland. Her skal det bygges 5,5 kilometer vei frem til grensa til nabokommunen Rødøy. Veien skal gå gjennom to tunneler: først en gjennom Liafjellet på ca. 1900 meter og deretter en kort tunnel ut til Olvikvatnet. Den krysser vannet på fylling og en liten bru.

Veibredden før den første tunnelen og etter den siste blir 6,5 meter. I og mellom tunnelene blir veibredden 8,5 meter. Fartsgrensen blir 80 km/t på hele strekningen.

Statens vegvesen er byggherre på vegne av Nordland fylkeskommune. Den nye veien skal være ferdig sommeren 2019.