Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Solvik-Olsen glad for Hæhres Ryfast-brev

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen mener det er bra at Albert Hæhre skaper fokus på behovet for lovlydighet i norske anleggsprosjekter.

Hæhre Entreprenør-sjef Albert Hæhre sendte forrige uke et brev til samferdselsministrer Ketil Solvik-Olsen hvor han trakk frem problematikken med aktører som bryter loven i store offentlige prosjekter. Hæhre viste konkret til Ryvast-utbyggingen, hvor Arbeidstilsynet har kritisert Statens Vegvesen for å ha visst om ulovlig arbeid.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier nå til Byggeindustrien at han er glad for å ha fått brevet fra Hæhre.

– Jeg synes det er bra at han tar opp tematikken. Jeg jobber selv mye med dette, og er opptatt av at kontrakter går til gode leverandører, og gjerne norske leverandører, sier han.

Solvik-Olsen kjenner seg ikke igjen i en virkelighet han mener Hæhre skisserer hvor norske entreprenører ikke får oppdrag, fordi de går til utenlandske selskaper.

– 96 prosent av kontraktsverdiene i 2015 gikk til norske leverandører. Og uansett om det er norske eller utenlandske levererandører på prosjektene, skal de følge norsk lov, slår han fast.

Samferdselsministeren ønsker ikke å kommentere den konkrete saken i Ryfast, i tilfelle saken ender opp i retten.

– Prosjektet ble også påsatt før vår regjering, og det ble startet av en regjering som hadde policy for aktivt å få inn utenlandske aktører. Denne policyen har ikke vi praktisert, sier han.