Prosjektleder Anne Brit Moen i Statens vegvesen. Foto: Ådne Homleid

Ytterligere forsinkelser for riksvei 4 gjennom Gran

Riksvei 4 mellom Jaren og kommunegrensen Gran/Lunner holder det forsinkede skjemaet som skisserer ferdigstillelse i årsskiftet 2016/17, men nå er det klart at tunnelene vil ta lengre tid.

Det skriver Hadeland forrige uke.

– Størsteparten av veianlegget vil være klart til bruk ved årsskiftet, men tunnelene som utgjør 1,7 kilometer, ligger ikke an til å bli ferdig før litt senere, sier prosjektleder Anne Brit Moen i Statens vegvesen til Hadeland.

NCC har i snart tre år jobbet med å bygge ny firefelts vei mellom Jaren og kommunegrensen mellom Gran og Lunner. Strekningen blir 9,3 kilometer lang når den står ferdig.

Planen var i utgangspunktet at veien skulle åpne høsten 2016, men åpningsdato har senere blitt forskjøvet til årsskiftet. Nå er det klart at det kun er den delen av prosjektet som ligger i dagen som vil være klart da. Tunnelene åpner ikke før senere.

– Det er en svært kompleks sikkerhetsutrustning og instrumentering i disse tunnelene. Erfaringsmessig tar testing noe tid å få klargjort for endelig sikkerhetsgodkjenning og avsluttende beredskapsøvelse. Det kan dreie seg om noen måneder, men det er for tidlig å si ennå, sier Moen om forsinkelsen.