Kongea i landsbyen Kampong Chhnang i Kambodsja er et av barna som nå er tilbake på skolebenken takket være Redd Barna. Foto: Redd Barna

Moelven-hjelp til Redd Barna bidrar til skolegang i Kambodsja

Moelven er en av bedriftene som har valgt å hjelpe Redd Barna legge til rette for at fattige barn i Kambodsja skal kunne gå på skolen.

Det skriver Moelven i en pressemelding denne uken.

– Ved å gi et større beløp i pengegave har vi i fellesskap bidratt til å gjøre noe som monner for andre mennesker, sier merkevareansvarlig Torgeir Berg i Moelven.

Byggevareleverandøren har bidratt til Redd Barnas «Utdanning for fremtiden»-prosjekt.

Sammen med lokale samarbeidspartnerne i den kambodsjanske landsbyen Kampong Chhnang startet Redd Barna med å utdanne lærere, det ble utviklet relevant undervisningsmateriell og fokusert på at elevene skulle få et trygt, godt og inkluderende skolemiljø. I tillegg ble det opprettet kontakt med foreldre, og informert om viktigheten av å gi barna utdanning. Før dette var det mange voksne som ikke så verdien av skolegang, og selve skolen var heller ikke mye å skryte av, med mangel på gode lærere, læremateriell og toaletter. Dessuten var fysisk avstraffelse utbredt.

– Mye har forandret seg etter at Redd Barna kom hit. Nå er det morsomt å gå på skolen, forteller skoleeleven Kongea.

– I Skandinavia har de fleste av oss det vi trenger, inkludert gode skolesystem som gir alle muligheten til å skape seg en fremtid. At Moelven velger å støtte formål som bidrar til at flere får bedre vilkår til å greie seg, er en satsning jeg tror ansatte i hele konsernet er fornøyde med. Vi har jo tradisjon for å støtte og skape verdier vi kan stå for også utenfor konsernet, sier Torgeir Berg i Moelven.

Redd Barna jobber for barns rettigheter i 120 land, og er verdens ledende organisasjon for barn.