Vegvesen Trafikk

Vegvesenet lanserer kart over veiarbeid

Statens vegvesen lanserer karttjenesten og ruteplanleggeren Vegvesen Trafikk for å hjelpe norske bilister å unngå veiarbeid og kø i sommer.

– Sommeren er høysesong for ulike former for veiarbeider på, ved og rundt norske veier. Grunnen til det er at det generelt er mindre trafikk i ferieukene, og dermed enklere å gjøre nødvendig vei- og asfaltarbeid, sier fungerende vegdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Sjekk Vegvesen Trafikk her.

Fungerende vegdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen. Foto: Henriette Erken Busterud / Statens vegvesen

– Nå kan du på enkel måte få oversikt over hvor og når det skjer veiarbeid, og hvor det eventuelt kan bli kø og forsinkelser. På vår nye kartløsning og ruteplanlegger Vegvesen Trafikk får du full oversikt over trafikkavvikling, veiarbeid og redusert fremkommelighet. Også planlagt kommende veiarbeid og trafikkreguleringer ligger inne, sier Dreyer.

Vegvesenet har over 450 webkamera som ligger inne i tjenesten i tillegg til bomstasjoner, fergestrekninger og det meste annet i og langs veien, heter det i pressemeldingen.

Vegvesen Trafikk inneholder også en ruteplanlegger, der man kan legge inn turens reisemål slik at avstander, reisetider og aktuelle veimeldinger på strekningen automatisk kommer opp.

– Ta deg tid til å sjekke Vegvesen Trafikk når du planlegger din neste bilreise. Det kan spare deg for uforutsett tidsbruk og irritasjoner når du først er på veien, sier Bodil Rønning Dreyer.

Statens vegvesens fem veitrafikksentraler varsler også om hendelser på sine respektive Twitter-kontoer: Øst, Sør, Vest, Midt og Nord