Tar ferie på E6-utbygging

Onsdag den 13. juli starter sommerferien på anlegget E6 Helgeland nord.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Anleggsaktiviteten trappes, ifølge meldingen, ned mot onsdag, og utpå ettermiddagen fjernes alt av arbeidsvarsling fra E6 Helgeland nord. Reduserte fartsgrenser, midlertidig stengninger og lysreguleringer opphører, skriver Vegvesenet.

– Vanligvis har vi en del sprengningsaktivitet både sør og nord for Mo i Rana, som fører til at veien tidvis er stengt gjennom dagen. Men de neste tre ukene vil hele strekningen være åpen for fri ferdsel, sier delprosjektleder Trond Maas Pedersen.

Onsdag 3. august er ferien over, og i løpet av et par dager blir det igjen full aktivitet i fire av de i alt ti parsellene som utgjør prosjektet E6 Helgeland nord.

Her er status for E6 Helgeland nord så langt:

Parsell 1 – Urlandå-Skamdal

Lengst sør i parsellen er nå om lag én kilometer ny vei ferdigstilt, med sort dekke og rekkverk, og trafikken er flyttet over på den nye veien. Hæhre Entreprenør er i gang med byggingen av den nye brua over Skamdalselva. Den skal være ferdig innen årsskiftet, mens hele parsellen skal være ferdig neste høst.

Parsell 2 – Fallheia-Sandheia

Drivingen av tunnelen ved Reinforshei går mot slutten. Hæhre har boret seg omtrent 460 meter inn i fjellet, og det gjenstår rundt 160 meter. Gjennomslaget skjer etter planen i uke 34, altså den tredje uken i august.

Parsell 3 – Ilhullia-Tjæraskaret

Mellom Nevermoen og Storforshei skal nye E6 gå omtrent som i dag. Derfor bygger Hæhre nå en interimsvei parallelt med europaveien, hvor trafikken skal gå mens nye E6 bygges. Når parsellen er ferdig skal interimsveien fungere som samlevei, for å redusere antallet avkjørsler fra E6. Over sommeren blir det full byggeaktivitet også i denne parsellen.

Parsell 4 – Tjæraskaret-Eiterå

Her skal nye E6 delvis gå i en ny korridor. Byggingen pågår for fullt, og den nye veikorridoren er godt synlig for trafikantene, blant annet ved Eiterå, skriver Vegvesenet.