<p>Klaus Schuwerk på Vestbanetomten der det Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design skal reise seg. Foto: Frode Aga</p>Foto: MIR Kommunikasjon AS (illustrasjon), Statsbygg / Kleihues + SchuwerkIllustrasjon: Arkitekt Klehues + SchuwerkSnitt av nytt nasjonalmuseum. Arkitekt Kleihues + Schuwerk

Ny fase for Nytt Nasjonalmuseum

Byggeprosjektet Nytt Nasjonalmuseum går over i ny fase, og arkitekt Klaus Schuwerk flytter tilbake til Napoli etter fem år i Oslo.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider denne uken.

Det tekniske og bygningsmessige i det nye Nasjonalmuseet er, ifølge meldingen, tegnet ut, og dermed går byggeprosjektet over i en ny fase der arkitektens tilstedeværelse ikke lenger er like nødvendig. Tyske Schuwerk vil fortsatt jobbe med prosjektet, men vil til daglig sitte i Italia, skriver Statsbygg.

– Min kone er fra Napoli, og det er der jeg føler meg mest hjemme. Vi har hatt fem fine år i Norge, blant annet fordi familien er glad i å gå på ski og dykke. Min eldste sønn er akkurat ferdig med videregående skole, og min datter skal begynne på videregående til høsten, så det passet også bra for barna at vi flytter fra Norge nå, sier Schuwerk.