Illustrasjonsfoto: Veidekke

Google kjøper norsk vindkraft

Google vil kjøpe hele kraftproduksjonen til en ny vindpark som skal bygges i Rogaland, opplyser selskapet i en pressemelding.

Google har inngått avtalen med BlackRock, Zephyr og Norsk Vind Energi, opplyser den amerikanske IT-giganten i en pressemelding torsdag morgen.

Vindparken Tellenes i Rogaland vil få 50 turbiner når den etter planen står ferdig i 2017. Den totale kapasiteten blir 160 megawatt, noe som gjør den til den største i Norge. Prosjektet har allerede mottatt alle plangodkjenninger og tillatelser.

Tolv års varighet

Avtalen om å kjøpe vindkraftproduksjonen er Googles har en varighet på tolv år.

Den gjør Google anledning til å kjøpe fornybar energi med

opprinnelsesgarantier fra Norge og konsumere tilsvarende mengde kraft andre steder i Europa. Fra før har selskapet 16 avtaler om kjøp av fornybar energi.

– Google har vært karbonnøytrale siden 2007, og vi har forpliktet oss til å forsyne 100 prosent av våre operasjoner med fornybare energikilder. Dagens avtale, Googles første vindkraftavtale i Norge og den største til dags dato i Europa, er et viktig steg mot denne forpliktelsen, sier Marc Oman, leder for den europeiske energidelen i Google Global Infrastructure.

Kjøpt av kapitalforvalter

Vindparken er kjøpt av et investeringsselskap styrt av kapitalforvalteren BlackRock fra Zephyr og Norsk Vind Energi, heter det i en børsmelding fra Østfold Energi torsdag morgen.

– Dette prosjektet er et bevis på BlackRocks kontinuerlige fokus på investeringer innen fornybar energi, hvor selskapet har investert i mer enn 75 fornybare prosjekter på tvers av USA, Canada, Irland, Sverige, Frankrike og Storbritannia de siste årene, sier Rory O'Connor, administrerende direktør og leder for fornybar energi i Europa hos BlackRock.