Foto: Schmidt Nordic

Schmidt åpner 20 nye butikker i Norge

Den internasjonale kjøkkenkjeden Schmidt Nordic planlegger å åpne totalt 20 nye butikker i løpet av de neste fire årene i Norge.

Det skriver Schmidt Nordic i en pressemelding fredag.

Nordmenn topper i dag listene over de som betaler mest for kjøkken i hele verden.

Det franske konsernet Schmidt Groupe etablerte seg med sin første butikk i Norge i 1990, og har i dag totalt seks butikker i Norge.

Sterk betalingsvilje

I Schmidt Nordic uttaler de at de har sett en endring i det norske markedet.

– Kundene har blitt mer bevisste i sine kjøp, og vi ser et unikt behov for kvalitetsmaterialer og lekker design hos norske kunder. Kjøkkenet er hjemmets hjerte for nordmenn og vi ser en sterk betalingsvilje for å få drømmekjøkkenet, sier Jacob Skjødt, ansvarlig for Schmidt Nordic.

Analyser viser at norske kunder bruker mer penger på møbler, interiør og kjøkken.

Ansatte Norges-ansvarlig

Den 1.oktober i år åpner Schmidt Nordic en ny 350 kvadratmeter stor butikk i Kristiansand.

Schmidts hovedkontor i Frankrike og Schmidt Nordic, som er selskapets skandinaviske organisasjon, har inngått en avtale om betydelige investeringer i løpet av de neste fire-fem årene for å utvikle det norske markedet, og har ansatt Anders Jægerud som detalj- og distriktsansvarlig for Norge.

Jægerud kommer fra stillingen som prosjektleder i Sigdal, der han har jobbet siden 2012, og har tidligere jobbet som selger for Schmidt i Oslo.

– Jeg er veldig glad for at det endelig satses i Norge, og at jeg får mulighet til å utvikle Schmidt som merkevare. Schmidt har flotte produkter og et spennende sortiment, samtidig som vi har et prisnivå som er på linje med de andre kjedene i samme segment, sier Anders Jægerud.