Pprosjektleder i Forsvarsbygg kampflybase Elin Altø (fra venstre), plan- og utbyggingssjef i Forsvarsbygg kampflybase, Jens Levi Moldstad, daglig leder Betonmast Røsand Eskild Røsand og Endre Bårsaune, driftssjef i Betonmast Røsand.

Betonmast bygger forsyningsbygg på Ørlandet

Forsvarsbygg har inngått kontrakt med Betonmast om oppføring av FLO Forsyningsbygg F-35 på Ørland hovedflystasjon.

Det skriver Forsvarsbygg i en pressemelding tirsdag.

– Oppføring av forsyningsbygget er enda et viktig element i byggingen av hovedbasen for nye kampfly F-35, sier Jens Levi Moldstad, plan- og utbyggingssjef i Forsvarsbygg kampflybase.

Kontrakten med Betonmast, som er en totalentreprise, omfatter blant annet oppføring av et 1.800 kvadratmeter stort isolert lagerbygg med grunnarbeid og fundamentering, samt utomhusarbeider på omlag 6.000 kvadratmeter.

Etter en innledende planleggingsperiode er byggestart i oktober, og planlagt ferdigstilling er august 2017, skriver Forsvarsbygg.

– Vi er fornøyde med interessen for oppdraget, og det er gledelig at enda et firma med regional tilknytning når helt til topps i en av anbudskonkurransene våre, sier Moldstad i pressemeldingen.

 - Vi er svært fornøyd med å kunne bidra til denne utbyggingen i vårt lokalområde, sier Eskild Røsand, daglig leder i Betonmast Røsand, i en kommentar. 

- Vi har sterke ambisjoner om å vinne nye kontrakter i den pågående utviklingen av Ørlandet, sier han.