E136 Rauma bru åpner igjen

Statens vegvesen åpnet Rauma bru for trafikk igjen mandag klokka 18.

- Støpearbeidene som ble gjennomført fredag var vellykket. Bruingeniørene har nå kontrollregnet og konkludert med at brua har tilstrekkelig bæreevne for ordinær trafikk (10 tonn aksellast og 60 tonn totallast), melder vegvesen.no. Det skal gjennomføres ytterligere en støp på brusøyla, men dette kan gjøres mens det er trafikk på brua. Det gjør at brua kan åpnes vesentlig tidligere enn først antatt.

Brua vil være stengt for spesialtransporter med totallast over 60 tonn i omlag en uke til.

- Vurderingene er gjort både gjennom dykkerinspeksjoner og kontrollregning av bæreevnen til brua. Konklusjonen er at det er trygt å sette trafikk på brua igjen, sier seksjonsleder Torgeir Bye i Statens vegvesen.

- Omkjøringa på den smale fv. 174 mellom Brønnsletta og Soggebrua har fungert godt den siste uka, på tross av at verken vegen eller omgivelsene rundt er dimensjonert for så høy trafikk, melder etaten.

- De som bor eller driver næring langs denne vegen har vært utrolig tålmodige og løsningsorienterte. Blant all trafikken har det vært flere hundre tunge kjøretøy i døgnet. Det gjør at vi er ekstra glad for å kunne få trafikken tilbake på E136 igjen i dag, sier Bye.

Han peker også på gode samarbeidet med Rauma kommune, transportnæringa, næringslivet, reiselivet, politiet og mange involverte fra Statens vegvesen og entreprenørene som en årsak til at trafikkavviklingen har gått så bra den siste uka.

Rauma bru ble stengt mandag 6. juni etter at det ble oppdaget undergravinger på den ene brusøyla. Brua er under utbedring og arbeidet skulle etter opprinnelig plan være avsluttet innen 17. oktober i år. Det er grunn til å tro at dette nå blir ca to uker senere, på grunn av en ukes arbeid som ikke har vært gjennomført som planlagt og i tillegg herdetid til betongen.