Nye Volkswagen Amarok. Foto: VolkswagenNye Volkswagen Amarok. Foto: VolkswagenNye Volkswagen Amarok. Foto: VolkswagenNye Volkswagen Amarok. Foto: Volkswagen

Slik er nye Volkswagen Amarok

Med nye Amarok håper Volkswagen å løfte standarden for komfort og interiørkvalitet i pickuper.

Høy sitteposisjon, godt utsyn i alle retninger og et interiør av høy kvalitet skal gjøre nye Amarok til et reelt alternativ for kunder som tradisjonelt sett ville valgt en SUV, skriver Volkswagen-forhandler Møller Gruppen i en pressemelding på sine nettsider.

Nye Amarok har elektrisk justerbare ergoComfort-forsetene med høydejustering, kombinert med en mulighet til å skyve setene langt bakover. Setene skal ha god sidestøtte som sikrer både god komfort og riktig ergonomi. De elektriske setene kan justeres i 14 retninger.

ErgoComfort-setene har fått et godkjenningsstempel fra den tyske organisasjonen for sunne rygger, og kan i tillegg leveres i nappaskinn.

Dashbordet har fått et nytt design hvor hovedfokuset er på rette, horisontale linjer med en klar inndeling av de forskjellige flatene.

Ved hjelp av multifunksjonsrattet kan sjåføren operere både radio, telefon og multifunksjonsdisplayet i instrumentpanelet. Multifunksjonsrattet kan leveres med paddelskift, som gjør at føreren har full kontroll over den nye 8-trinns automatgirkassen. Lanseringsmodellen Aventura blir levert med et 3D-display i farger mellom de tradisjonelle instrumentklokkene.

Helt øverst i dashbordet finner man det oppgraderte infotainment-systemet med Bluetooth telefontilkobling og DAB+ som standard. Med fokus på brukervennlighet og funksjoner som App Connect, Guide & Inform og Car-Net får dette enda flere funksjoner enn tidligere. App Connect-funksjonen gjør det mulig å integrere smarttelefonapplikasjoner via en USB-tilkobling og Guide & Inform-systemet sørger for å gi føreren oppdatert trafikkinformasjon via internett, heter det i pressemeldingen.

Den nye V6 TDI-motoren yter 550 Nm og 224 hk i toppversjonen. Med denne motoren har nye Amarok en toppfart på 193 km/t, og gjør unna akselerasjonen fra 0-100 km/t på 7,9 sekunder.

Nye Amarok vil være tilgjengelig i Norge i september.