Risikerer streik i Vegvesenet

Meklingen mellom staten og arbeidstakerorganisasjonene LO Stat, YS og Unio kan ende i streik for 145 ansatte i Statens vegvesen.

Det varsler Vegvesenet i enmelding på sine nettsider.

Frist for meklingen mellom LO Stat, YS og Unio på én side og staten på den andre er natt til torsdag 26. mai.

Det vil, ifølge meldingen på vegvesen.no, først og fremst være publikum knyttet til Risløkka trafikkstasjon i Oslo som vil merke streiken.

– Rundt halvparten av de merkantilt ansatte ved Risløkka kan bli tatt ut i streik. Det vil i så fall bety lengre køer for dem som trenger tjenester knyttet til førerkort og registrering, forteller HR- og administrasjonsdirektør Vidar Lødrup som samtidig minner om at de tjenestene man selv kan gjøre på vegvesen.no vil fungere som normalt.

– En streik vil kunne føre til at sikkerheten ved stasjonen ikke blir godt nok ivaretatt fordi aktuelt personell vil bli tatt ut. Det kan føre til at vi må stenge stasjonen i løpet av få dager, sier Lødrup.

Det er varslet plassfratredelse både ved Billingstad trafikkstasjon i Akershus og Mo trafikkstasjon Nordland i tillegg til Vegdirektoratet.

I Statens vegvesen har LO Stat meldt plassfratredelse for til sammen 145 ansatte. YS og Unio har ikke varslet uttak i Statens vegvesen.

De varslede uttaket fordeler seg slik:

  • Vegdirektoratet: 108
  • Risløkka trafikkstasjon: 32
  • Mo trafikkstasjon: 4
  • Billingstad trafikkstasjon: 1