Hæhre vil åpne vei ett år før planen

Hæhre Entreprenør håper å åpne ny E6 gjennom Dunderlandsdalen i Nordland så mye som et år tidligere enn først planlagt.

Det skriver Drammens Tidende i en artikkel på sine nettsider, etter at Rana Blad først omtalte saken.

Hæhre Entreprenør bygger for tiden ut en ny bit av E6 i Dunderlandsdalen nord for Mo i Rana, og ligger, ifølge artikkelen, allerede mer enn ett år foran skjema.

Arbeidene på den 7,2 kilometer lange E6-strekningen i Nordland startet i slutten av januar. Dette var allerede hele ni måneder før den oppsatte framdriftsplanen fra Statens vegvesen. Etter en vinter med gode arbeidsforhold, ser det nå ut som om entreprenøren kan hente inn enda mer tid.

– Vårt hårete mål er å bli ferdig med veien 13 måneder før tiden. Det betyr at bilistene kan kjøre i 90 kilometer i timen en gang på høsten 2017, sier prosjektleder Arve Krogseth til ranablad.no.

Krogseth sier overfor avisen at de er avhengige av enda en mild vinter for å nå målet, men hvis det lykkes, kan det fort bli lønnsomt.

– Vi tjener penger på å holde maskinene i gang. Blir vi raskt ferdig med en parsell, kan vi raskere starte på nye, sier han.

Noe av hemmeligheten bak Hæhres tempo er størrelsen på anleggsmaskinene de bruker. At Hæhre selv står for all detaljplanlegging og gjennomføring av byggingen bidrar også til at de kan holde høy fart, heter det i artikkelen.

Hele prosjektet E6 Helgeland nord skal være ferdig høsten 2019. Så langt er det bevilget 1,9 milliarder kroner, men det mangler fortsatt 450 millioner for å gjøre veien ferdig, skriver Rana Blad.